2015 m. balandžio 7 d., antradienis

Odė draugystei

2015-04-07 parašė meilune
Nuostabu yra tai kaip gyvenime užmezgami ryšiai, kaip surandamos bendros sielos ar tiesiog žmonės su kuriais gera leisti laiką kartu einant per gyvenimą. O išlipdami iš savo komforto zonos mes praplečiame savo galimybių ribas bei atrandame daugiau šio pasaulio dūšių :).
Išvykdami mes palikome namuose labai daug draugų su kuriais turime pilnas laikmenas prisiminimų. Apie kuriuos galime pasakoti linksmas, liūdnas ir geras istorijas naujai sutiktiems draugams. Žmonės su kuriais nesimatome taip dažnai, tačiau apie kuriuos vis tiek galvojame bei visada linkime tik geriausio. Žmonės, kurie mums padeda, kurie mumis tiki, kurie mus bara ar palaiko. Norime jums visiems padėkoti už visa tai. Esame palaiminti, nes nesame šiame pasaulyje vieni. Turime mylinčias šeimas ir draugus. Turime šioje žemėje žmonių, kuriais galime pasitikėti, kad ir kuriame svieto kampelyje jūs esate. Visi mums esate labai svarbūs. Gaila, kad negalime jūsų pasiimti kartu į šitą karštą ir galimybių kupiną kraštą :D. Bet ir vėl čia gal tik mes esame tokie bepročiai, kad su maža pinigų suma ir vaiku ant rankų nusibelstume į visiškai svetimą pasaulio kampelį kur viskas yra atvirkščiai ir dar labai pavojinga :). O gal tiesiog optimizmas yra geriausias užtaisas gyvenime pasiekti daugiau. Tai dabar ir darome su jūsų palaikymu.
Tačiau kaip ir sakiau išėjimas iš savo ribų atneša daugiau galimybių. Ir kadangi kartu su Aru mokomės iš naujo gyventi, kiekvienas naujas sutiktas žmogus yra vertas pasaulio. Ar tai paštininkas, kuris kasdien nusišypso ir pamoja pravažiuodamas, ar tai draugas su kuriuo kas rytą geri kavą bei gali apšnekėti ne tik orą, bet ir pasaulio dvasinę būseną. Visi tie žmonės dėl kurių mūsų pradžia Australijoje buvo tokia stebėtinai lengva. Geriausia draugė, kuri pasirūpino daugiau nei būtų galima tikėtis iš žmogaus su kuriuo siejo tik kilometriniai laiškai ir kurio niekada nebuvome sutikę iki atvykimo čia. Geriausia draugė su kuria ryšys užsimezgė vos susitikus ir su kuria taip smagu stebėti mūsų kartu žaidžiančius vaikus, bet tuo pačiu taip lengva dalintis visais širdies skauduliais. Tie žmonės iš kurių sulaukėme netikėtos pagalbos, nors jie žinojo, kad mes tegalime pasiūlyti nuoširdų AČIŪ ar geriausiu atveju vakarienę :). Pasaulis kupinas gerų žmonių ir kol kas mums pavyko sutikti tik pačius geriausius :).
Kai pagalvoji, kad jeigu prieš metus paskaičiavę kokios išlaidos mūsų laukia ir kokios milžiniškos ir nelengvos fizinės bei dvasinės permainos ateis, mes būtume tą pačią akimirką pasidavę, būtume praradę daug daugiau. Kad ir kaip situacija pasisuktų dabar mes jau niekada nebebūsime tokie, kokie buvome. Mes perlipome per save, įveikėme savo demonus, nugalėjome daug baimių ir dar labai daug nugalėsime vien tik dėl to, kad pasirinkome pakeisti savo gyvenimą iš esmės. Jau niekada nebebijosime imtis kažko ryžtingo ar rizikingo. Niekada nebebijosime užkalbinti nepažįstamą, pakviesti jį kavos. Nebijosime įveikti vandenyno bangos, kuri gali mus apversti kūliais arba gali atnešti beprotišką pasitenkinimo jausmą, kad jai atsilaikėme.  Nebijosime paimti krabo į rankas, net jei bus didelį tikimybė, jog jis įžnybs. Nes jis lygiai taip pat gali ir neįžnybti. Mes gyvenime visada turime pasirinkimą. Kad ir kokiu keliu eisime jis vienodai taip pat gali pasisekti kaip ir nepasisekti. Tačiau tikint ir rizikuojant bet kokiu atveju galima paskui savimi didžiuotis, nes svarbiausia juk procesas, o ne rezultatas ;). Galbūt tas žmogus prie kurio prisėdi ant suoliuko taps geriausiu tavo draugu, o galbūt jis apšauks tave, nes įsiveržei į privačią jo erdvę. Būna ir taip :). Tačiau pasaulis pernelyg įdomus, kad pasiduotum nuoboduliui, liūdesiui ar baimei. Ir nebūtina iškeliauti į kitą šalį, kad galėtum save įveikti. Kartais užtenka tiesiog pradėti kažką naujo, kitokio. Arba tiesiog kasdien didžiuotis tuo kokį gyvenimą gyveni, su kuo gyveni ir kaip gyveni. Tik niekada negalima neįvertinti ryšių, kuriuos kuri per gyvenimą. Mes tikimės, kad visus ryšius mums sėkmingai pavyks išsaugoti. Mylime jus visus ir didžiuojamės, kad esate mūsų gyvenimuose. Išlikime drąsūs ir džiaukimės procesu :*.

1 komentaras: