2014 m. lapkričio 18 d., antradienis

Ten kur visada atostogos

2014-11-18 parašė meilune
Vakar per žinias kalbėjo apie tai, jog Lietuvos valdžia svarsto kaip sumažinti pašalpas ir kitokias išmokas žmonėms, kurie gauna iš savo giminaičių esančių užsienyje piniginius pervedimus. T.y. jeigu pensininkas gauna iš savo užsienyje gyvenančių vaikų pinigų, tai jam reikėtų atimti šildymo kompensaciją, turimas pašalpas ar netgi sumažinti pensiją. Klausiau ir negalėjau tuo patikėti. Kaip valstybė gali kištis į tokius šeimos viduje vykstančius finansinius mainus? Juo labiau, kad tie patys žmonės siunčiantys pinigus jau yra sumokėję mokesčius tai valstybei iš kurios jie siunčia pinigus. Bet mūsų valstybė nori dar pasipelnyti iš to. Tai gal apmokestinkime ir arbatpinigius, kuriuos tėvai duoda savo vaikams į mokyklą?
Politinis nukrypimas, kuris tik patvirtina, jog reikia važiuoti į kitas valstybes pažiūrėti gyvenimo ten. Neabejoju, kad visur valdžia padaro keistų sprendimų, bet gal Australijoje kažkas vyksta kitaip? Bet kokiu atveju, jeigu gyvenimą paimi į savo rankas, tai jokie valdžios sprendimai nebūna baisūs.
Tęsiant Australijos planų temą, noriu dar paminėti būtiniausius dalykus, kurių reikės vykstant į šią šalį. Vienas tokių, tai sveikatos draudimas. Turint studento vizą privaloma įsigyti studentišką sveikatos draudimą visiems vizos turėtojams, mūsų atveju visai mūsų šeimai. Toks draudimas vadinasi OHSC (Overseas Student Health Cover). Nors yra žmonių, kurie nusprendžia nepirkti tokio draudimo mes tokios galimybės net nesvarstome, nes pradedant Tado darbu statybose ir baigiant tuo, jog turime mažylį, sveikatos draudimas mums yra labai svarbi keliavimo dalis.
O toliau prasideda įdomesnės dalys - nuoma, pingai būtiniausioms išlaidoms ir pan. Nuoma Brisbene vidutiniškai kainuoja 450 AUD per savaitę mūsų nusižiūrėtame rajone. Čia kalba eina apie 2-3 kambarių gerai įrengtą namą/butą su vieta automobiliui ir gal netgi kiemu/sodu. Vieno kambario nuoma kažkieno bute būtų apie 200 AUD savaitei. Taigi reikia pasiimti pinigų minimum mėnesiui bei jeigu nuomosimės ilgam laikui pasirašant sutartį sumokamas užstatas vieno mėnesio nuomos vertės. Žinoma plius dar mokesčiai už komunalines paslaugas, mobilųjį, internetą. Maisto kainos pas juos doleriais yra panašiai kaip pas mus litais. Kai kas pigiau, kai kas brangiau. Kuras kainuoja apie 1.54 AUD už litrą, tad daug pigiau, žinoma ir nuvažiuojami atstumai pas juos kitokie :). Automobiliai kai kurie pigesni, kai kurie brangesni, motociklai yra pigesni nei pas mus. Tačiau kol kas tai tik internetinio tyrimo informacija, kurios mums reikėjo prieš apsisprendžiant ar apsimoka išvažiuoti taip toli. Vis dėlto visų svarbiausia yra pajamos. O jos Tado profesijai būtų apie 30 AUD per valandą.
Viską sudėjus ir paskaičiavus mums reikia minimum 30.000 LTL norint ten išvykti.
Kaip viskas bus iš tikrųjų mes dar tik pamatysime ir patirsime. Šiam momentui viltys yra didelės, tačiau ir rožinių akinių nesame užsidėję. Nesitikime, jog ten rojus žemėje, tiesiog kitokia gamta, kitokie žmonės, kitoks požiūris ir tikėkimės geresnės finansinės galimybės. O visų svarbiausia pabandysime ir bent senatvėje žinosime, jog gyvenimą nugyvenome pilnavertiškai. Ne svarstydami, jog reikėtų kažką daryti, o iš tikrųjų darydami. Žinoma, tokie dalykai reikalauja laiko. Kaip ir tai, kad reikia susitaupyti pinigų. Dėl to Tadas du kartus pakeitė darbą, kad gautų geresnį atlyginimą bei jau beveik metus dirba šešias dienas per savaitę. Atostogų neturėjome du metus, bet dėl savo tikslo šiek tiek paaukoti negaila. Sakoma, kad ten gyvenimas kaip nuolatinės atostogos. Vykstame to patikrinti ;).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą