2014 m. lapkričio 15 d., šeštadienis

Koks miestas? Kaip viskas prasidėjo II

2014-11-15 parašė meilune
Kasdien kyla vis daugiau klausimų apie mūsų kelionę. Ir ne tik mums, bet ir mūsų šeimoms :). Mes žinoma bijome, jaudinamės ir ruošiamės, bet savo sprendimo nepakeisime. Apie tai galvojome taip ilgai ir taip nuoširdžiai tam ruošiamės, jog viskas tiesiog privalo pavykti. Daug kas stebisi mūsų drąsa važiuoti į tokią tolimą ir nežinomą šalį neturint aiškaus pagrindo po kojomis (arba kaip jie sako neturint giminių ir draugų ten). Bet mes turime savotišką pagrindą. Mes turime vienas kitą ir tai viskas ko mums reikia, kad išgyventumėme. O vėliau prasidės ir geresnis gyvenimas.
Tęsiant temą kaip viskas prasidėjo… Žinoma, prieš išdėstydama visą planą Tadui aš nemažai domėjausi Australija. Juk tada net nežinojau tiksliai kas yra Australijos sostinė (Kanbera, jeigu ką :)). Bet dėl to nei kiek negėda, nes daug kas to nežino. Bet šią akimirką žinau apie tą šalį beveik tiek pat, kiek apie Lietuvą. Man padėjo internetinės paieškos. Visų pirma nemažai perskaičiau šio žmogaus blogo įrašų http://www.bobinoz.com/blog/ . Žinoma, padėjo Wikipedia ir panašūs puslapiai tik tam, kad susipažinčiau su pagrindiniais Australijos faktais. Bet paieškas reikėjo susiaurinti. Juk važiuojame į tokią didelę šalį, galime rinktis kur važiuoti. Tadas šį klausimą atidavė grynai į mano rankas, tad prasidėjo šalies miestų tyrinėjimai.
Man buvo svarbiausi tokie faktai:
  • Miesto dydis (didesniame mieste daugiau galimybių mokslams ir darbui, tačiau mes nenorėjome per didelio miesto šurmulio ir asfalto gyvenimo savo vaikui);
  • Pragyvenimo lygis (žinoma, kuo geresni atlyginimai ir kuo pigesnė nuoma, tuo geriau mums);
  • Klimatas (juk norėjome šilto oro visus metus);
  • Sąlygos auginti vaikus (visur vaikus galima auginti, bet kai kuriuose miestuose tai daryti yra patogiau dėl susisiekimo sistemos, darželių ir pan.);
  • Pramogos (juk važiuojame patirti pasaulio);
  • Gamta aplink miestą (esame gamtos vaikai ir mums labai reikia miškų, gražių vietų bei piknikų);
  • Atstumas iki paplūdimio (juk važiuojame į šalį, kurioje jei neklystu 85% gyventojų gyvena 50 km atstumu nuo vandenyno);
  • Ir kiti smulkūs dalykai, kurie galbūt patraukė akį naršant informaciją apie kiekvieną didesnį Australijos miestą. O jų nėra labai daug.
Labiausiai širdis traukė prie Brisbeno, tačiau dar ieškojau ir ilgą laiką buvau užstrigusi prie miesto Wollongong. Tai pasirodė labai patrauklus miestas su beveik 300.000 gyventojų. Deja, bet su laiku atėjo baimė, jog tai per mažas miestas bent jau pradžiai. Tad vėl sugrįžau prie Brisbeno. O tai tikrai įspūdingas miestas. Jame gyvena 2,043 milijonai gyventojų, 80-100 km atstumu yra gražiausi Australijos kurortai Gold Coast ir Sunshine Coast. Pats miestas neturi paplūdimio į vandenyną, tačiau turi miesto centre paplūdimį prie upės. Tai buvo vienintelis faktas, kuris man nepatiko dėl šio miesto. Norėjosi paplūdimio arčiau. Tačiau Australijos mąstais 80 km yra labai nedidelis atstumas savaitgalį nuvažiuoti išsimaudyti :). Miestas dar dažnai vadinamas BrisVegu dėl savo naktinio gyvenimo ir miesto centro apšvietimo. Vis dėlto tai tuo pačiu šeimai labai draugiškas miestas, su zoologijos sodais, daug parkų bei pramogų mieste ir aplink jį. Agentūra vienu momentu bandė mus atkalbėti nuo tokio pasirinkimo, nes didžioji dalis Lietuvių važiuoja į Sidnėjų bei jiems patiems būtų patogiau, jeigu mes važiuotume į Sidnėjų, bet tas miestas manęs netraukė nuo pat pradžių. Taip, į jį būtinai nuvyksime paturistauti, bet man jis tik tiek emocijų ir tesukelia. Gražus pažiūrėti trumpam. Nežinau kaip mums atrodys Brisbenas gyvai, bet kol kas tikrai džiaugiuosi savo sprendimu bei nekantraudama laukiu mūsų kelionės :). Be to niekada nemėgau daryti taip, kaip dauguma daro :).
Keičiant gyvenamą vietą, miestą, šalį mes savo rankose turime galimybę gyvenimą susitvarkyti taip kaip mums labiau patiktų. Aš esu smulkmeniška asmenybė bei labai mėgstu planuoti, strateguoti dėl to prieš žengiant tokį svarbų mūsų gyvenimui žingsnį aš išnaršiau visas įmanomas galimybes.  Apsvarsčiau kaip noriu, kad atrodytų mūsų kasdienybė. Nes anksčiau ar vėliau jeigu viskas bus tvarkoje su vizomis ir mums patiks gyventi Brisbene, gyvenimas ten taps kasdienybe. Tad žvelgdama į priekį aš bandau mus įsivaizduoti toje kasdienybėje ir perprasti kokios kasdienybės aš noriu iš savo dabartinio pokyčio. Brisbenas mums tai suteiks bent kol kas. Aš tuo tikiu. O vėliau matysime. Pasaulis juk toks milžiniškas :).
Kai miestas jau buvo pasirinktas, atėjo laikas užsiimti reikalais padėsiančiais ten patekti. Tačiau apie tai jau kitame įraše :).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą