2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Nepigi pradžia. Studijų pasirinkimas

2014-11-17 parašė meilune
Tvirtai apsisprendę važiuoti į Australiją bei išsirinkę miestą mes jau galėjome planuoti ir kitus dalykus. Vis dėlto labiausiai šiuo įrašu noriu aprašyti kelis patekimo į Australiją būdus. Nes būtent nuo to pradėjau savo tyrinėjimus siekdama išsiaiškinti kokios yra mūsų galimybės.
Pradėjau žinoma nuo galimybės gyventi ir dirbti Australijoje. Tačiau tai nėra taip paprasta. Darbo vizą Australijoje gauti galima, tačiau tavo specialybė turi būti iš “Skilled Occupations” sąrašo. Tai yra Australijai turi trūkti tavo profesijos atstovų. Tado darbas į sąrašą papuolė, mano nei viena profesija netiko :D… Tačiau tai dar nėra taip paprasta. Reikia įrodyti, jog turi atitinkamą išsilavinimą ir darbo patirtį toje srityje, kurioje darytum prašymą vizai. O ir vizą gauti kainuoja apie 4000 AUD (kursas šiam momentui yra 1 AUD = 2,45 LTL). Žodžiu, skausminga suma :). Be to dar nėra garantijos, kad vizą tikrai gausi, nes norint ją gauti reikia atitikti daug punktų bei surinkti reikalingą kiekį taškų. Pvz. tokios vizos tikrai negautų vyresni nei 50 žmonės, o ir taip kuo vyresnis tuo mažiau taškų gauni. Taip pat privalomas IELTS egzaminas (tarptautinis anglų kalbos lygio nustatymo testas), kurio rezultatai negali būti mažesni nei 5,5 (maksimumas yra 9). Kai dariau šį testą gavau 7,5. Tadas testo nedarė. Kol kas. Taigi tai mums būtų per brangi viza.
Kitas variantas yra “Sponsorship visa”. Tai tokia viza, kai darbdavys arba vyriausybė remia užsienietį, kad jis galėtų gyventi Australijoje. Parama reiškia darbo suteikimas bei įrodymas migracijos tarnybai, jog būtent šio darbuotojo jiems reikia, pasirinkimo tarp vietinių nėra. Vėlgi ši viza nepigi, bet visų svarbiausia tam reikia, jog kažkoks darbdavys įdarbintų Tadą. Būtent Tadą dėl to, kad šiai vizai taip pat galioja reikalingų profesijų sąrašas. O kaip jau minėjau, aš į tą sąrašą nepapuolu. Norint gauti tokį darbdavį jau reikia būti Australijoje, taigi atmetėme šį variantą.
Paskutinis variantas, kuris mums tiko buvo studento viza. Studijuočiau žinoma aš, nors tikriausiai Tadui būtų naudingiau, bet jis į studijas grįžti atsisakė. Nebent kada nors ateityje. Studento viza mūsų šeimai kainuos 1050 AUD. Šią vizą įsigyti mums patarė ir agentūra (Svajonių Australija). Studijuojant galima pasiimti su savimi ir visą šeimą. Dirbti galima puse etato tiek studijuojančiam, tiek ir atlydėjusiam suaugusiam asmeniui. Dabar laikas nuspręsti ką studijuoti :).
Iš pradžių aš žinoma galvojau apie psichologijos studijas, nes vis dar studijuoju Vilniaus Universitete (šiuo metu akademinės atostogos prižiūrint Arą :)). Tačiau studijos universitete Australijoje kainuoja apie 24.000 AUD. Atvykstant reikėtų sumokėti semestro kainą bent 12.000 AUD. Žinoma, tokie pinigai mums kol kas neįkandami. Agentūra patarė studijuoti koledže, o vėliau susitaupius pinigų stoti į universitetą. Prasidėjo koledžo paieškos. Psichologijos ar net kažko panašaus į tai koledžuose nėra. Nusprendžiau tokiu atveju ieškoti tiesiog pigiausio ir bent kiek  man įdomaus varianto. Radau verslo studijas The Eagle Academy koledže. Pradinė įmoka 2000AUD, o iš viso 15 mėnesių studijos kainuos 6240 AUD. Taigi šis variantas mums tiko tobulai. Be to pačios studijos labai lanksčios laiko klausimu dėl to tikriausiai bus mažiau rūpesčių dėl darželio Arui. Nors tai dar tikrai rūpestėlis, kol išsiaiškinsiu visus tvarkaraščio klausimus. Iš koledžo tikrai nesitikiu kažko stebuklingo. Žinau, kad Australijoje edukacinė sistema yra aukšto lygio, bet juk kalbame apie pigiausią įmanomą koledžą. Kaip bus vėliau laikas parodys :).
Kol kas tiek apie vizas bei studijas. Tačiau toli gražu tai dar ne viskas kam reikia pasiruošti prieš išvykstant į Australiją. Tad sekite kitus mano įrašus :).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą